PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
diaconaat doen diaconaat doen

 
Betekenis en Doelstelling diaconie Betekenis en Doelstelling diaconie

De diaconie van de wijkgemeente NOACH bestaat momenteel uit 10 gemeenteleden, waarvan 9 diakenen een eigen sectie hebben. Verder is de voorzitter actief op met name bestuurlijk gebied.
De betekenis van diaconie is letterlijk: “dienst of ondersteuning”. De diaconie zet zich in op allerlei gebied binnen en buiten de kerk. De doelstelling van de diaconie valt op te delen in twee onderdelen. Enerzijds ondersteunt de diaconie de minderbedeelden in onze wijk en ver daar buiten (bijv. werelddiaconaat). Anderzijds is de diaconie betrokken bij het senioren- en jeugdwerk van de kerk in het algemeen.

Praktische uitvoering
Om het diaconaat goed te laten verlopen binnen wijkgemeente NOACH is onze wijk in secties ingedeeld. Binnen een sectie geeft men in een team mensen uitvoering aan het diaconaat. Op de pagina secties vindt u een overzicht.

lees meer »
 
Seniorenmiddag 10 november 2015 Seniorenmiddag 10 november 2015

Alle senioren van 70 jaar en ouder uit onze gemeente ontvangen komende week een uitnodiging voor een gezellige middag op 10 november a.s. in onze kerkzaal. Voor deze middag hebben wij dhr. Martin van Rossum uit Almelo uitgenodigd om aan de hand van dia’s herinneringen op te halen aan die “goeie oude tijd” in Almelo. Afgewisseld met het zingen van bekende liederen, een hapje en drankje op z’n tijd en als afsluiting een heerlijke broodmaaltijd met kroket maken wij er een gezellig samenzijn van. Reserveer alvast dinsdagmiddag 10 november in uw agenda.

-------------------------------

Seniorenmiddag 5 november 2014
We kwamen binnen in een gezellig aangeklede kerkzaal. Tafeltjes met bloemen, een schaal met lekkers, een mandje met fruit en een vrolijk boekje met de teksten van de liederen, die we gingen zingen.
We werden ontvangen met koffie of thee. Na de inleiding van Henk van de Brink kregen we het verhaal van Jozef, verteld en opgeluisterd door mevr. Janna van den Berg.
Met een onderbreking voor thee en koffie,vertelde ze ook nog wat levensverhalen en dat alles met een geweldige verve. Iedereen zat muisstil te luisteren! De borrel en vooral de advocaat gingen erin als koek
En dan ook nog een heerlijke kroket, krentenwegge en belegde broodjes Het kon niet op! Voldaan gingen we huiswaarts en voor de diakenen alle lof, het was geweldig!
Geschreven door een van de aanwezige Senioren.

Foto's vindt u hier

 
autokerkgang autokerkgang

Bent u slecht ter been en kunt u daardoor de kerkelijke activiteiten niet meemaken, dan kunt u gebruik maken van deze regeling. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met de coördinator van de autokerkgang, Dhr. Sander Veenstra, tel. nummer: 862908.

 
vakantieweek vakantieweek

Vakantieweek
Gehandicapten, éénoudergezinnen en echtparen kunnen gebruik maken van vakantiecentra als het “Roosevelthuis” en “De  Werelt”. Om hier aan deel te kunnen nemen zijn er bepaalde afspraken met de centrale diaconie. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met Mw. Marjolein Barneveld, tel. Nummer: 862101.

Zijn er met betrekking tot het bovenstaande vragen of wilt u gebruik maken van de genoemde diensten schroom dan niet contact op te nemen met uw sectiediaken. De namen kunt u vinden bij de sectieindeling.
Is uw sectie, wat betreft een diaken, vacant, neem dan contact op met een van de voorzitters:
Dhr. Henk Veneman, Keppel 17, tel 868084, e-mail adres:
Dhr. Albert van 't Hag, Kluppelshuizenweg 38,  tel. 866055, e-mail adres:

 
 

Inloggen


Actueel:
Zondagsbrief 
De Schelf 2.0   
 
Wijknieuws
meer
 
Welkom in de kerk - Jaarthema 2017-2018
meer
 
NOACH kerkdiensten op internet
Nieuw: Live nu met bea-merpresentatie. Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor
op het bovenstaande logo
of klik hier
meer
 
Elke eerste zondag
meer
 
RvK Brochure Najaar 2017
meer
 
Oud papier / Nieuwe plek
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief 2017
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.